Ride Away
צרפת / 2024 / Length: 90
Director: מתיאס מלקוז
With: מתיאס מלקוז, פיליפ רבו
Language: צרפתית, טורקית, אנגלית, תרגום לעברית ואנגלית
להיות יחד בדרכי החיים: על מסעות, אובדן, והכוח של חברות
מפגש קולנועי עם מתי ליבליך
בהרצאה שלפני הסרט העדין והנוגע ללב "לרכוב אל החיים" נדבר על המעברים בחיינו מפרספקטיבה בודהיסטית. כיצד היכולת לפגוש את החיים במבט ישיר ומיטיב יכולה לתת לנו כוחות גם בתוך מצבי אובדן. נדבר על כוחות מסייעים במסע חיינו על ידי מפגש עם מיתוסים וסמלים מתוך האמנות הבודהיסטית וכיצד האיכויות התומכות הללו מתבטאות בתוך חברות נאצלת.
אודות המנחה:
מתי ליבליך היא ממקימי המרכז לחינוך קשוב ואכפתי, וממרכזי התוכנית לפסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס בפיקוח היחידה ללימודי המשך בביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר-אילן.
מתי ערכה אקדמית וכתבה חלק מפרקי רב-המכר "מיינדפולנס – להיות כאן ועכשיו”.
היא מתרגלת כ-35 שנה ומלמדת אנשי טיפול וחינוך במסגרות שונות.
לרכב אל החיים | Ride Away
סרט מסע שזור צחוק ורגש, מצרפת עד איסטנבול. מתיאס לוקח את חברו הטוב פיליפ ומשחזר איתו מסע חוצה אירופה באופניים בעקבות אלבום תמונות שבחיקו. הטיול המפרך ועמוס ההרפתקאות והמפגשים המשונים בין נופיה המרהיבים של אירופה הופך במהרה למבחן החברות של השניים, ומאלץ אותם להתמודד עם הבחירות שעשו בחייהם. דרך העמקים והגאיות של הנפש, ואלו של מסלול הרכיבה, מנסה מתיאס להגיע אל היעד שלו: להצליח סוף־סוף להיפרד מבנו. מתיאס מלקוז, במאי וכוכב הסרט, כתב את התסריט על בסיס סיפורו האישי.
באדיבות רד קייפ הפצה
משך האירוע כולו כ-130 דקות. ההקרנה תתחיל מיד בתום ההרצאה
עוד מספרים על הסרט
כתב העת סינמטק
עוד בכתב העת סינמטקנשארים מעודכנים
הרשמו לניוזלטר ותקבלו מאיתנו עדכונים והמלצות על כל הסרטים והאירועים החדשים והכי מעניינים
רכישת מנוי

רחוב הארבעה 5, תל אביב