לחץ על לחצן ESC לפתיחת סרגל הנגישות Go to the main menu Skip to content Skip to site map
img

מחווה להייאו מיאזאקי – פוניו על הצוק ליד הים | אנימיקס

/ Length: 110

“פוניו” הוא סרט קסום, פיוטי ועוצר נשימה של יוצר האנימציה הגדול מכולם- מיאזאקי. הסרט יוקרן בפסטיבל מפילם (35 ממ), וייצור חוויית צפיה מהפנטת לילדים ומבוגרים. סיפור הסרט מבוסס באופן חופשי על האגדה של אנדרסן “בת הים הקטנה”, כשמיאזאקי מציג את הסיפור כסיפור אהבה תמימה ויופי שברירי של עולם הטבע שסביבנו- ביתו של מלך הים פוג’ימוטו מתחילה את חייה כדגיגה הרפתקנית. כשהיא מפירה את הוראות אביה, היא יוצאת להרפתקאה ופוגשת ב סוסוקה- ילד בן 5 שגר על שפת הים. סוסוקה מאמץ את פוניו ושובה את ליבה, וכשפוג’ימוטו אביה משתמש בקסמים כדי להחזיר אותה אל הים, אהבתו של סוסוקה מתגלה כגדולה משנותיו.
לכבוד 20 שנה לאנימיקס, אנו שמחים להעלות פנורמה של סרטיו הקלאסיים של היאקו מיאזאקי, שיוקרנו בהקרנת פילם מיוחדת.
מלבד דיסני, אין עוד יוצר אנימציה שיצר גוף יצירה גדול ומשמעותי כל כך. בשונה מדיסני- מיאזאקי הוא היוצר הטוטאלי של סרטיו- הכותב, הבמאי, ובתחילת דרכו- גם האנימטור. לימים הקים את סטודיו גיבלי, בו נעשו כל סרטיו וסרטים של יוצרים נוספים הנוצרים ברוח יצירתו.
מיאזאקי יליד יפן 1941, החל את דרכו כיוצר מנגה ומשם צמח לאנימציה. סרטיו, שניחנים ביופי יוצא דופן והתבוננות עמוקה על הטבע, שופעים מסרים חברתיים ואלגוריות. הם צומחים מתוך המסורת היפנית, מאגדות מערביות, דאגה לטבע ואהבה גדולה לבני האדם. סיפוריו מורכבים יותר מתפיסת ה”טוב” והרע”, אך תמיד סוחפים אותנו להרפתקאות ולעולמות של קסם.

ההקרנות של הסרט הסתיימו

אך מזומנים לצפות בכל ההקרנות החמות שעכשיו בסינמטק

Tickets

עוד מספרים על הסרט

כתב העת סינמטק

עוד בכתב העת סינמטק
img

דבר המערכת – גיליון מקוון אוגוסט 2022

סינמטק /  11.07.2021

גיליון זה מוקדש כולו לפסטיבל ה-75 בקאן. בעיני רבים נחשב פסטיבל זה לאירוע הקולנועי המרכזי של השנה, ומידע

לקריאה

Gift Card לסינמטק תל אביב

המתנה המושלמת!

לפרטים ורכישה

נשארים מעודכנים

הרשמו לניוזלטר ותקבלו מאיתנו עדכונים והמלצות על כל הסרטים והאירועים החדשים והכי מעניינים



    הכי משתלם מועדון המנויים!

    נהנים באופן קבוע מחוויות קולנועיות איכותית וייחודיות

    More details