לחץ על לחצן ESC לפתיחת סרגל הנגישות עבור לתפריט הראשי דלג לתוכן דלג למפת האתר

ספרות וקולנוע

img

ספרות וקולנוע

7-21/6
במהלך חודש הספר שנערך ביוני, הסינמטק מקיים הקרנות של סרטים המבוססים על ספרים. בחרנו 5 צמדים לפי נושאים או מסגרות שונים.

להמשך קריאה
צמד עיבודי ספרות גותית נשית מהמאה ה-19 בהיבט פמיניסטי עכשווי: "אנקת גבהים" מאת אמילי ברונטה בעיבודה של אמרלד פרל ו"הכלה!" מאת מארי שלי בעיבודה של מגי ג'ילנהל.
שני החלקים של סדרת הטלוויזיה "אתי" מאת חגי לוי, עיבוד ליומנה של אתי הילסוס. הסדרה מוקרנת גם כחלק ממחווה ליבגניה דודינה שמשחקת בסדרה.
צמד סרטי מאיר שלו: הסרט התיעודי של עדי ארבל עליו "הדבר היה ככה" ועיבוד לספרו "כימים אחדים" שנעשה באיטליה ע"י הבמאי גואידו קייסה ומככבים בו שחקנים ישראלים.
צמד סרטי תעודה רוסיים מאת הבמאיות אנה וגלינה יבטושנקו: "לב טולסטוי ודזיגה ורטוב: דיוקן כפול בראי התקופה" ו"אנטון צ'כוב ויצחק לויתן: דיוקן כפול בראי התקופה".
וצמד טרום בכורות: "אל שולחנו של הזאב" האיטלקי, המבוסס על הרומן רב המכר מאת רוזלה פוסטורינו ו"הדבר עם הנוצות" הבריטי, עיבוד לספרו של מקס פורטר "אֵבֶל זה הדבר עם הנוצות".

סדרות נוספות שאולי יעניינו אותך

לכל הסדרות
img

מאז, עדיין

לפרטים
img

דמוקרטיות במבחן: קולנוע על כוח, אמת והמאבק על חברה חופשית

לפרטים

נשארים מעודכנים

הרשמו לניוזלטר ותקבלו מאיתנו עדכונים והמלצות על כל הסרטים והאירועים החדשים והכי מעניינים



    הכי משתלם מועדון המנויים!

    נהנים באופן קבוע מחוויות קולנועיות איכותית וייחודיות

    לפרטים