עדות 710
ישראל / 2025 / אורך: 60
עדות 710
האירוע מתקיים לרגל חודש האישה ויוקדש לסיפורי הגבורה של נשים בעוטף עזה. במרכזו, פאנל מיוחד בהנחיית העיתונאית ליאת רגב מגישת "בחצי היום השישי",כאן רשת ב, בהשתתפות ארבע מתנדבות “עדות 710”:
• ד”ר שלהבת אופיר – מראיינת, תחקירנית ורכזת קהילת נחל עוז ב”עדות 710”. היסטוריונית ואשת חינוך, בת קיבוץ נחל עוז.
• שלי קליין-אברהם – עורכת תוכן ב”עדות 710”, חברת צוות תוכנית “מנהרת הזמן” בבית ברל, כותבת סיפורי חיים ומנחת סדנאות תיעוד בקהילה.
• חן לאופולד – צלמת ב”עדות 710”, צלמת ויוצרת אקטיביסטית עצמאית, וכן מטעם מיזם “יאללה תקווה”.
• נעמה גאווי – עורכת וידאו ומראיינת ב”עדות 710” וגם בחיים עצמם.
במהלך הפאנל ישתפו המשתתפות בתהליך התיעוד שלהן ויספרו על כוחה של הקהילה הנשית בעוטף עזה, תוך התמקדות בסיפורי אומץ וגבורה של נשים שפעלו תחת אש: חובשות, לוחמות, אימהות ונשים שהגנו בגופן על בתיהן ועל משפחותיהן.
כמו כן, יוקרנו עדויות וידאו מרגשות של נשים שניצבו מול הבלתי אפשרי – ובחרו לפעול:
• שולי כהן (32, שדרות) – אם יחידנית שפונתה מביתה לאחר פגיעת קסאם בקומה העליונה של הבניין בו גרה. עם פינוייה, התגייסה לסייע לתושבי שדרות, ויחד עם “אחים לנשק” הקימה את חמ”ל בית קמה.
• ענבל כספי (קיבוץ מגן) – אשת חינוך ולוחמת קרקל לשעבר, האישה היחידה בכיתת הכוננות של הקיבוץ. במשך שעות ארוכות, ללא מים ועם תחמושת מצומצמת, שמרה על קור רוח וביחד עם חבריה לכיתת הכוננות מנעה את חדירת המחבלים לקיבוץ.
• רותי וגנר (קיבוץ נחל עוז) – רכזת רווחה וחברה בצוות צח”י. במהלך המתקפה, תחת אש כבדה, טיפלה בחייל הלום קרב ובשכן פצוע, ופעלה ללא הפסקה במשך 24 שעות רצופות.
• מאיה איז – ניצולת פסטיבל נובה. מאיה הגיעה למסיבה כעובדת סלקציה, וכשהחלו האזעקות נמלטה עם חברה, שגיא, לכיוון היער. תוך כדי מנוסה לא חדלה לנסות להזעיק עזרה לחברים שנשארו מאחור.
״עדות 710" הוא מיזם אזרחי, שיתופי ורב-תחומי המופעל על ידי מתנדבים, למטרת תיעוד דיגיטלי של סיפורי ה-7 לאוקטובר. המיזם שהוקם יומיים בלבד לאחר מתקפת הטרור שגבתה כ-1,200 נרצחים וכ-240 חטופים, הינו המקיף ביותר מסוגו. מתוך הכרה בערך ההיסטורי, מטרת המיזם היא לתעד את החוויות והסיפורים האישיים של השורדים והנפגעים מהשבת השחורה ולשמרן בארכיון לאומי שיהווה מגדלור של זיכרון, חינוך וריפוי אישי וקולקטיבי עם נגישות מקסימלית לציבור הרחב בהווה ובדורות הבאים וישמש למחקר ויצירה כ"יד ושם" דיגיטלי של מאורעות ה-7 באוקטובר.
הארכיון הדיגיטלי שנוצר במיזם הוא חדשני, מקיף ומסודר, ומאפשר שימור של כל עדות ופרט באמצעות טכנולוגיות מתקדמות לניהול, ארכוב והנגשת התוכן. מאז פרוץ המלחמה, אספו אנשי המיזם למעלה מ-1,600 עדויות מצולמות של שורדים ונפגעים מהאירועים, כשמדי חודש מתועדות עשרות עדויות חדשות. מאות מהעדויות כבר פורסמו וזמינות כעת באתר המיזם(קישור) עמוד המיזם ביו-טיוב (קישור) , ומאות נוספות צפויות להתפרסם בקרוב. יותר ממאה עדויות כבר תורגמו לאנגלית, ערבית, רוסית, גרמנית, צרפתית וספרדית. כמו כן, המיזם בונה פרויקט אינטראקטיבי של שחזור ותיעוד הלחימה האזרחית בישובים עם חברי כיתות הכוננות, תוך שילוב עדויות וידאו, צילומי רחפן, מצלמות 360, תכתובות ווטסאפ וסרטונים מהרשתות.
עלות האירוע 30 ₪, רווחים יתרמו למיזם ”עדות 710“
https://www.edut710.org/
עוד מספרים על הסרט
כתב העת סינמטק
עוד בכתב העת סינמטק

דבר המערכת – גיליון 242
סינמטק / 10.03.2025
ברשותכם, נפתח הפעם בטקס חלוקת פרסי האוסקר לסרטי שנת 2024, שהיה האירוע הקולנועי הבולט בחודש מרץ, והוכיח שוב שהפסלון המוזהב הזה, שאמור לשכנע
לקריאהנשארים מעודכנים
הרשמו לניוזלטר ותקבלו מאיתנו עדכונים והמלצות על כל הסרטים והאירועים החדשים והכי מעניינים