בימוי: ערן ריקליס
בהשתתפות: היאם עבאס, דורון תבורי, רונה לי-פז מיכאל, עלי סלימאן
שפה: עברית, ערבית, תרגום לצרפתית
Connaître Israël par son cinéma
סינמטק תל אביב, בשיתוף הסוציולוג ד"ר אורי וובר, מארגנים פעמיים בחודש, הקרנת סרט ישראלי עם כתוביות בצרפתית. הסבר קצר על רקע הסרט במציאות הישראלית תקדים את ההקרנה.
שימו לב שהסרטים מתורגמים לצרפתית בלבד (גם כשמדובר בשפה שאינה עברית)
La cinémathèque de Tel Aviv, en collaboration avec le sociologue Dr. Ouri Weber, organise deux fois par mois une projection de films israéliens sous-titrés en français. Une courte introduction sur le contexte du film et sa place dans la réalité israélienne précédera la projection.
עץ לימון | Lemon Tree
בדומה ל''כלה הסורית'', סרטו המצליח של ערן ריקליס, ''עץ לימון'' הוא דרמה מרגשת עם גוונים קומיים, שמגולל ספור על שתי נשים בודדות משני עברי הגבול הירוק וכל מה שנוצר ולא נוצר ביניהן. ספור אהבה בין סלמא לעורך דינה, סיפור על בדידותו של שר ישראלי ועוד יותר של אשתו וסיפור על עצי לימון שגם אם נדמה לכם שאין הרבה מה להגיד עליהם – עוד תופתעו לגלות שיש המון...וגם קצת על עקרונות, אנושיות, היסטוריה, היסטריה, אדמה, מאבקים, הקרבה ועוד כל מיני דברים שקשורים לאזורינו ומעצבים את חיינו. וזה ממש לא על פוליטיקה ואידיאולוגיות... סרט אנושי, על אנשים ועל החיים כפי שהם במקומותינו עם כל הצער והכאב והשמחה וההומור והאבסורד שלעיתים מבליח לחיינו ועושה את מה שעושה. הסרט זכה בפרס חביב הקהל בפסטיבל ברלין 08'.