סינמטק תל אביב וארגון מנגה ואנימה ישראל (אמא"י) שמחים להשיק בשיתוף פעולה את מועדון האנימה החודשי של סינמטק תל אביב. המועדון יציג סרט אנימה נבחר מדי חודש.
אנימה (Anime), היא שם מקובל לכל אנימציה שיוצאת מיפן והינה מרכיב מרכזי בתרבות הפופולרית היפנית ובפריצתה אל התרבות העולמית, במיוחד לתרבות הפופולרית המערבית. בשנים האחרונות היא כובשת את העולם בסרטים ובסדרות טלוויזיה. האנימה פונה לקהל רחב ולאו דווקא ילדים כאשר היא עוסקת בשאלות פילוסופיות, פסיכולוגיות וחברתיות מורכבות.
נקרין את:
סטימבוי | Steamboy
סרט אנימה ייחודי על שלושה דורות במשפחת ממציאים, שמתרחש בלונדון הוויקטוריאנית דווקא. אל סף דלתו של הילד ריי מגיעה חבילה ששלח הסבא, ובה יסודותיה של טכנולוגיית הקיטור, המדהימה לא פחות מאנרגיית האטום של ימינו. בחבילה כדור ברזל בעל סגולות מיוחדות – מטרה נאה לכל נבל שמעוניין להשתלט על העולם, ואכן, חורשי רע רבים עוד ינסו לגנוב אותו. הסיפור מתרחש על רקע תערוכת ה- World Expo הראשונה. מרגש!! סרטו השני לאחר שנים רבות של אוטומו קאטסוהירו, שהביא לעולם את "אקירה" – אבן דרך בהיסטוריה של האנימה.
משך האירוע כולו כשעתיים וחצי
אמא"י, הוקם במטרה להפיץ את תרבות האנימה והמנגה בארץ. למידע על פרוייקטים נוספים של הארגון בתחום בקרו באתר הרשמי שלהם: amai.org.il