בימוי: מיכאל האנקה
בהשתתפות: כריסטיאן פרידל, ליאוני בנש, אולריך טוקור, אורסינה לארדי
שפה: גרמנית, תרגום לעברית ואנגלית
בית ספר לברברים – החינוך ברייך השלישי
יום השואה הבינלאומי
בשנת 1938 יצא לאור "בית ספר לברברים", ספרה של אריקה מאן, בתו של חתן פרס נובל לספרות תומס מאן. הספר, שיוצא כעת בתרגום ראשון לעברית (הוצאת "אפרסמון"), הוגדר על ידה של מאן כ"ספר לימוד פוליטי". והוא אכן כזה. בדיוק פרטני ומצמרר מתארת בו המחברת את חיי היומיום של הילדים והנוער בגרמניה הנאצית, רגע לפני פרוץ המלחמה והדרך בה שש שנים של שטיפת מוח שינו את פני החברה הגרמנית דרך הדור הבא - הילדים. הבית, המסגרות החינוכיות והמציאות כולה הוכפפה לשירות המפלגה והעומד בראשה, וכל אלה התפוצצו כשיצאה גרמניה למלחמה ובראשם הילדים שהפכו לחיילים צעירים ומשרתי הרייך.
בהרצאה מרתקת תסקור ד"ר תמר קטקו, חוקרת בתחום זיכרון השואה, את דרכי החינוך הנאציות והדרכים בהן נקט הרייך כדי לרתום לטובתו את ילדי וילדות גרמניה שיצאו מצדה השני של המכונה כנאצים צייתנים. כל זאת לאור בהקשר לספרה של מאן.
לאחר ההרצאה יוקרן הסרט "סרט לבן". במאי: מיכאל האנקה.
אורך האירוע: כשלוש שעות.
סרט לבן | White Ribbon
יצירת מופת של הבמאי מיכאל האנקה ("מחבואים", "המורה לפסנתר") העוסקת בשנים בהן נולדו ועוצבו אלה, שבשנות השלושים והארבעים של המאה העשרים יביאו לידי מימוש את התורה הנאצית. הסרט בוחן את החיים השלווים לכאורה של תושבי כפר גרמני קטן ערב פרוץ מלחמת העולם הראשונה, שסדרת מעשי אלימות, מחרידים ומחרידים יותר, פוגעת בשגרת חייהם: הרופא הכפרי נופל מסוסו לאחר שאלמונים מתחו חוט תיל ליד ביתו, בנו של בעל האחוזה המקומי מוכה ונופל קרבן להתעללות מינית, אסם תבואה מועלה באש, אשת איכר מועדת, נופלת לבאר ונהרגת ועוד תאונות ואסונות אחרים שעומדים בסתירה לאווירה הכפרית הפסטורלית בה טובל הכפר. על רקע האירועים נחשפים היחסים בין תושבי הכפר, בתוך משפחות ובין שכנים, בין גברים לנשים, בין מעבידים לעובדים ובין הורים לילדים.. זוכה פרס דקל הזהב - פסטיבל קאן 2009, פרס האוסקר האירופאי לסרט הטוב ביותר, וגלובוס הזהב 2010.